Introductie op deze training

Wat leuk dat je zelf een website wil bouwen. Zelf doe ik dit al sinds 2005, al 20 jaar!

Niet altijd met WordPress maar al wel sinds 2012. Met mijn achtergrond als grafisch ontwerper heb ik dit altijd met thema’s voor WordPress gedaan. Ik ben wellicht net als jij straks vooral bezig met het ontwerpen van layouts en het plaatsen van content.

Het hebben van kennis van Javascript, PHP, HTML en CSS is niet nodig. Maar het thema is wel geschikt om je eigen code er aan toe te voegen. Dus ook voor de meer technische mensen onder ons is het een heel fijn thema.

Wat is een WordPress thema?

Het thema bepaald de vormgeving en in sommige gevallen ook de functionaliteiten in je website. Er is altijd een actief thema in WordPress. Je voert je teksten en afbeeldingen in bij pagina’s en berichten en media. Maar het thema bepaald hoe dit getoond wordt. Daarom is het belangrijk om een thema te kiezen waar je alle kanten mee op kan en welke lang mee gaat. Ik heb daarom voor het premium thema YOOtheme PRO gekozen.

Het beste punten aan dit thema zijn

  • Het gemak van bouwen van aan layout
  • De bibliotheek waarin je ontwerpen kan opslaan en dus ook hergebruiken
  • De optie om 1 van 40 kant en klare thema’s te kiezen (zie yootheme.com/wordpress-themes)
  • Een stylesheet die compleet aan te passen is
  • Het framework wat ‘nooit’ verouderd.
  • Er zit een heel bedrijf achter wat continue nieuwe functionaliteiten bij bouwt op verzoek van gebruikers. En ze zijn actief met verbeteren en vernieuwen van het thema.
YouTube player

Kan ik deze training volgen als ik WordPress niet ken?

Je kan tegelijk je kennis over WordPress opdoen zodra je met deze training start. Maar je moet inderdaad die basis kennis wel hebben.

Ik raad je aan de basis training van WordPress te volgen. WordPress is namelijk het onderhoudssysteem waarin je al je content gaat plaatsen. Ook moet je kennis hebben over thema’s plugins en het veilig houden van je website.

Om een duidelijk onderscheid te maken tussen WordPress het onderhoudssysteem en het het YOOtheme thema heb ik dit in aparte trainingen staan.

Content in WordPress is in dit geval; media (afbeeldingen, pdf’s) en teksten. Deze teksten kan als pagina invoeren of als bericht.

Les inhoud
0% voltooid 0/1 stappen

Laat een reactie achter